NOKEDLI RECEPT
Hozzávalók:
200 g. BB. RUSZTIKUS LISZTKEVERÉK
260 g.víz
Egy fazékban enyhén sós vizet forralunk. Mikor már forrni kezd, a lisztkeverékhez öntjük a vizet. Alaposan összekeverjük és 1 percet pihentetjük. A hagyományos nokedlivel azonos mód kiszaggatjuk. Újra forrástól számított 20 mp.-ig főzzük. Szűrjük és folyó hideg vízzel öblítjük.
Ragu recept:
1 nagyobb fej vöröshagymát kockára vágunk és egy minimális zsiradékon megdinszteljük. Közben 250 g. csiperke gombát felszeletelünk. Hozzáadjuk a dinsztelt hagymához, ráreszelünk 1-2 gerezd fokhagymát és összepirítjuk. menet közben sózzuk, megszórjuk egy negyed teásaknál őrölt borssal és 1 teáskanálnyi szárított lestyánnal. Hozzákeverünk egy teáskanálnyi őrölt fűszerpaprikát. Összefőzzük. Felöntjük 2 dl. vízzel és közepes hőfokon főzzük. Amikor lefőtt a víz róla hozzáadunk 1 dl. kókusztejszínt és összeforraljuk. A nokedlire halmozva tálaljuk.
Jó étvágyat!
B.