gluténmentes lisztkeverő üzem&pékség

Beatrice Balance

Beatrice Balance

Gluténmentes és tojásmentes nokedli csiperkegombás raguval!

2020. május 01. - BeatriceBalance

 

nok3.jpg

NOKEDLI RECEPT

 

Hozzávalók:

200 g. BB. RUSZTIKUS LISZTKEVERÉK

260 g.víz

Egy fazékban enyhén sós vizet forralunk. Mikor már forrni kezd, a lisztkeverékhez öntjük a vizet. Alaposan összekeverjük és 1 percet pihentetjük. A hagyományos nokedlivel azonos mód kiszaggatjuk. Újra forrástól számított 20 mp.-ig főzzük. Szűrjük és folyó hideg vízzel öblítjük.

 nok1.jpg

Ragu recept:

1 nagyobb fej vöröshagymát kockára vágunk és egy minimális zsiradékon megdinszteljük. Közben 250 g. csiperke gombát felszeletelünk. Hozzáadjuk a dinsztelt hagymához, ráreszelünk 1-2 gerezd fokhagymát és összepirítjuk. menet közben sózzuk, megszórjuk egy negyed teásaknál őrölt borssal és 1 teáskanálnyi szárított lestyánnal. Hozzákeverünk egy teáskanálnyi őrölt fűszerpaprikát. Összefőzzük. Felöntjük 2 dl. vízzel és közepes hőfokon főzzük. Amikor lefőtt a víz róla hozzáadunk 1 dl. kókusztejszínt és összeforraljuk. A nokedlire halmozva tálaljuk.

 nok2.jpg

Jó étvágyat!

B.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://beatricebalance.blog.hu/api/trackback/id/tr1615652964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása