Szilvalekváros-pekándiós falat
Hozzávalók:
200 g. BB.Pogács lisztkeverék
220 g.langyos víz
10 g.almaecet
2 g. 1:4 édesítő
csipet só
40 g.szoba hőmérsékletű vaj/margarin/kókuszolaj
A száraz és a nedves hozzávalókat külön kimérjük. A A lisztkeverék+só+édesítő keverékében elmorzsoljuk a vajat/margarint. Hozzáöntjük az almaecetes vizet és összekeverjük. Fóliába tekerjük és 1 órát pihentetjük a hűtőben. Amikor letelt az 1 óra 3 mm.vastagra kinyújtjuk és pizzavágóval háromszögeket vágunk. Szilvalekvárral megtöltjük a képen látható módon.
Feltekerjük. Pici vízben elkeverünk egy teáskanál kókuszvirág cukrot és azzal megkenjük a faaltok tetejét. Darabolt pekándióval vagy sima dióval megszórjuk. 180 fokos sütőben 15 percet sütjük.
A sütési idő sütőfüggő.
Jó étvágyat!
Bea